Hopp til innhold

Maskinisten friluftsbarnehage AS

Skrevet av: Maskinisten friluftsbarnehage AS | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi ønsket å bli en MER-bhg for å få gode tips og ideèr. I tillegg ønsker vi at hele personalgruppen skal bli mer bevisste når det gjelder kosthold. I barnehagen vår serverer vi brødmat og frukt til barna hver dag. Vi har grovbrød og er selektive når det gjelder pålegg. Vi styrer unna pålegg som inneholder for mye sukker. Vi skjærer opp agurk, paprika og tomat som vi har ved siden av. Dette lar vi barna få gjøre (ordensbarn), og ser at de spiser mer grønnsaker når de får hjelpe til. I fruktstunden skjærer vi opp forskjellig frukt, og prøver å variere litt på fruktsortene. Vi skjærer også opp grønnsaker (bla gulrot, kålrot og blomkål). Når det gjelder bursdagsfeiring har vi fått mange gode ideèr fra dere. I stedet for kake serverer vi f.eks fruktspyd eller fruktsalat med vaniljekesam/ youghurt. Vi er en friluftsbhg som tilbringer mye tid ute i skogen. Vi prøver derfor så ofte som mulig å lage mat og desserter ute på bål. Desserter vi bruker å lage på bål er banan med kokesjokolade i folie og eple, kanel og brunsukker bakt i folie. Barna er også veldig glade i appelsin som vi varmer på bål med sukkerbit i (i folie). Det er mye god, sunn mat som også kan lages ute. Vi gleder oss til å komme ordentlig i gang med MER-prosjektet!