Hopp til innhold

Børøya barnehage

Skrevet av: Børøya barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi startet allerede for over ett år siden med å forandre på bursdagsfeiringen i barnehagen. Opptil 5-6 sjokoladekakefester i måneden ble i meste laget! Målet vårt var å redusere på sukkerinnholdet i kosten, og etterhvert som vi ble kjent med MER-prosjektet har fokuset dreiet seg mer og mer mot frukt som festmat. Nå er det et år siden vi bakte den siste sjokoladekaka, og barna har ikke spurt etter det engang! Fruktsalat og pizza-snurrer topper nå lista over populærmat. Barnehagen holder på med å lage sin egen kokebok som barna kan velge meny fra til bursdager og fest. Oppskriftene henter vi bl.a. fra MER-siden. Før de blir innlemmet i kokeboka må de prøves ut og godkjennes av barna. På den måten blir noen bursdager mer spennende enn andre; kommer vi til å like det vi har laget? Stort sett går det bra, og barna har blitt flinke til å tørre å smake på nye ting. (Men vi har hatt "katastrofer" der verken barn eller voksne likte maten!) I tillegg til agurk o.l. til måltidene, serverer vi oppskåret frukt og grønnsaker hver ettermiddag, sammen med kaldt vann. Fruktstunden, som før var et halvt eple i hånda, har blitt en kosestund der vi samles rundt bordet. Vi ser klare fordeler med å dele opp: Barna spiser mer og variert. Det har også blitt populært å knaske grønnsaker, rett som det er må barna få gulrot fordi de leker kanin-leker el.l. Vi får tilbakemeldinger fra foreldrene om at barna lettere smaker på nye grønnsaker hjemme til middag. Foreldrene ble informert om omleggingen av kostholdet og MER-prosjektet på foreldremøte. Vi har bare fått positive tilbakemeldinger. Personalet er i gang med Internettkurs, der er vi ikke helt i havn ennå.