Hopp til innhold

Haukland barnehage

Skrevet av: Haukland barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi i Haukland Barnehage er begynt å satse mer på et sunnere kosthold, enn tidligere i barnahgen. Vi har nå et fruktfat på bordet til lunsj også, ikke bare til ettermiddagen som før. Vi har også begynt å ha agurk, tomat og paprika til hvert måltid, tidligere hadde vi det en og annen gang. Vi har også noen ganger skiver med epler og appelsin for å ha på brødskiva. Vi har gått over til grønn melk og perioder uten majones på bordet. Vi har snakket med foreldrene tidligere om dette med sunnere kosthold og frukt og grønnsaker. det er noe vi skal ta opp på foreldremøte i neste uke også. Gi foreldrene noen tips og brosjyrer som vi har fått. Vi har også begynt å bake grovere brød. Prøvde nettopp gulrotbrødet som stod i det heftet fra Mer kampanjen og det kan virkelig anbefales. I dag har vi hatt pannekaker med havregryn og krøkkebær sylte til, til varmmat og det smakte godt. Når vi serverer frukt er det oppskåret frukt og grønnsaker. Vi har begynt å kjøpe andre sorter frukt og grønnsaker og erfarer at ungene smaker på ting som de aldri har smakt før og det beste av alt de liker det og vil ha mer. Alle ansatte har gjenomført E-kurset. Fruktfestbursdager har vi ikke fått helt til enda, vi skal forsøke i neste uke med en fruktfestbursdag. Og neste kosedyrfest vi skal ha blir fruktfest. På foreldremøtet skal vi servere fruktfat. det blir spennende fremover og prøve nye ting med frukt og gønt.