Hopp til innhold

Stemland Gårdsbarnehage

Skrevet av: Stemland Gårdsbarnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Ny rapport:Stemland Gårdsbarnehage har nå eksistert i snart 3 og ett halvt år. Vi føler selv at vi er veldig bevisste når deg kommer til mat og frukt her i barnehagen. Barna her får mat i barnehagen hver dag, vi serverer nybakt brød hver dag - hjemmelaget. I tillegg serverer vi frukt hver dag, denne kuttes opp og serveres på fat. Vi prøver også å bytte litt på hvilke frukter vi serverer og gi barna muligheten til å smake på nye frukter. Men ser at det er de "vanligste" fruktene det går mest av, som eple, pære og banan. En dag i uke serverer vi middagsmat til barna, da er vi bevisste på å bytte mellom fisk og kjøtt, og i tillegg at det skal serveres grønnsaker til hver gang. Å lage varm mat til ca 30 barn og 10 voksne er en utfordring, men det er jo både spennende og gøy! Takk for inspirasjon og mange gode ideer! Rapport fra 2008 Nå er vi kommet godt igang med satsningen på frukt og grønt i vår barnehage. Inspirasjonspakken er motatt, og alle foreldrene har fått litt informasjon; de fikk sendt hjem alle småbrosjyrene og informasjon på vinterplanen vår. Alle er positive! Har ikke hatt foreldremøte. Personalet skal ta e-læringskurset på neste personalmøte i februar. Vi serverer frukt hver dag, og grønnsaker prøver vi å servere ved lunsjen hver dag og til middag på fredag. Her må vi bli flinkere, og da er det flott å lese litt tips i brosjyrene og på nettet. Vi har ikke feira bursdager enda, men vi hadde solfest i går(første dagen med sola etter mørketid). Da hadde vi masse gul frukt som vi delte opp og formet som ei stor sol. Vi serverte appelsinjuice til. Alt pynta med gult og oransje. Barna syntes det var flott og spennende med frukten på en annen måte! Bursdagene blir ikke så mye annerledes enn tidligere. Vi har altid servert ekstra frukt denne dagen, og ikke kake. Det er likevel en del tips på hvordan vi kan gjøre det mer spennende, og det skal vi se på. Plakatene er hengt opp, og vi har som mål å få smakt på mest mulig av de fruktene og grønnsakene som er avbildet.