Hopp til innhold

Tjøtta Barnehage

Skrevet av: Tjøtta Barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

I vår barnehage har vi jobbet med følgende: Lunsj: Vi har tilberedt og servert salatbuffet og grillspyd, hatt grønnsaker til alle varmmåltider. Vi har lagt vekt på å ta ungene med i prosessen, både handling, tilberedelse og servering. Salatbuffet har vært særlig populært. Artig å se hvordan de aller fleste har utvidet horisonten når det gjelder smaker. Ungene påvirker hverandre positivt. Fruktmåltid: Vi har utvidet fruktmåltidet med å tilføye flere typer frukt og introdusert grønnsaker. Ungene velger nå flere typer enn i starten. Vi har kuttet ut yoghurt helt. Vi har også fått en bedre rutine på måltidet og det blir servert oppkuttet hver dag. Pedagogisk opplegg: Vi har dyrket paprika, poteter, gulrot, jordbær, mynte, sukkererter og oregano. I tillegg har vi høstet rips, stikkelsbær, kirsebær, solbær og blåbær. Vi har laget syltetøy, saft og krydder. Ungene har vært med på hele prosessen. Og så har vi snikspist en hel masse under høstingen. :-) Fra i høst har vi innført fruktfest ved feiring av bursdag. Ellers gjør vi stas på ungene på forskjellig vis. Vi i personalet har lært mye i denne perioden. Vi har bltt mer bevisst på hvordan man best setter sammen et måltid til ungene. Foreldrene ble informert tidlig via infobrev. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger etter at vi satte i gang noen tiltak.