Hopp til innhold

Sjøveien barnehage

Skrevet av: Finneidfjord barnehage avd. Sjøveien | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

12.mai 2010 Hei! Takk for forklærne til de voksne, og de store fine frukt- og grøntplakatene vi fikk hos dere. Vi har hengt opp en av hver plakat. De andre har vi klippet opp og laminert, slik at ungene kan sitte ved bordet eller på gulvet å kikke på og snakke om fruktene og grønnsakene. Vi takker også for epledeler og cd. Ungene er glade i å høre på cd'en. Småbrosjyrene har jeg laminert og laget en liten perm til kjøkkenet, til inspirasjon for personalet. Vi har også sendt disse ut til alle foresatte til barna som går i barnehagen, med et informasjonsark om MER-kampanjen. Vi har også en MER-perm der vi setter inn frukt- og grøntideer og ellers har vi samlet all informasjon om MER der. I barnehagen vår har vi to dager i uka med varm mat, der vi har fisk en av dagene. Vi har også fiskepålegg, grønt (agurk, tomat, paprika) og frukt (banan, eple) på bordet ved de andre måltidene. Som et ettermiddagsmåltid får ungene alltid servert frukt eller grønnsaker (og eventuelt knekkebrød). Ellers får ungene melk til alle måltidene utenom ettermiddagsmåtidet der de får vann, som de også får resten av dagen mellom måltidene som tørstedrikk. Vi har sukkerfrifeiring eller fruktfest når det er bursdagsfeiringer. Ungene får da velge hvilken mat de vil ha (av noen alternativer vi har bestemt på forhånd). Til «dessert» blir det servert noe med frukt. Foreløpig har en pedagogisk leder tatt e-læringskurset, men de andre skal ta det så snart som mulig. Nå har vi blitt enig om her i barnehagen at MER-barnehage er et satsningsområde som vi ska ha med på vår 4års virksomhetsplan. Alle i personalgruppen holder på å ta e-læringskurs. Alle harvært med på å komme med ideer om hva/hvordan vi skal synliggjøre MER-barnehage for foreldrene. Alle har kommet med ideer til hvordan vi skal praktisere MER i hverdagen osv. I hverdagen serverer vi ikke søtt pålegg. Syltetøy, HA PÅ og annet søtt pålegg er vi slutta med for lenge siden. Pålegget vi har er servelat, salami, skinkeost, leverpostei, kaviar ,hvitost , fiskepudding, makrell i tomat, kyllingpostei, egg, frukt(eple, banan, avocado) og sylteagurk. Noen ganger har vi fersk agurk, tomat og paprika på bordet. Vi baker brødet vårt selv. Vi skal alltid ha en mugge med vann på bordet til alle måltidene. Ofte har vi grønnsaks eller frukt i lag med vannet. Noen ganger serverer vi varmt måltid til ungene. Det består som regel av fisk/kjøtt med poteter/grønnsaker som tilbehør.Pølselapskaus er antagelig favoritten nå. Vi er også ute i naturen og plukker bær som vi koser oss med, sånn som de er eller vi lager noe annet av bærene.Bringebær er favoritten, og vi er så heldig at vi har et utrolig fint nærområde med tilgang på flere typer bærsorter. Bringebær finner vi rett utfor døra. Vi skal også synliggjøre MER på månedsplaner slik at foreldrene ser hva vi gjør. Mvh Finneidfjord barnehage avd. Sjøveien