Hopp til innhold

Leland barnehage

Skrevet av: Leland barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi serverer oppskåret frukt og grønt til alle måltider, frokost, lunch og vårt ettermiddagsmåltid. Barna er svært glad i å spise frukt og grønnsaker på eller ved siden av brødmaten. Vi ser at det er veldig "smittsomt" å ha f.eks. eplebiter på osten eller paprika på skinka. Tidligere hadde vi et fruktmåltid på ettermiddagen, nå får barna i tillegg grove knekkebrød til dette måltidet, for å begrense den raske blodsukkerstigningen et rent fruktmåltid gir. Vi har ikke fokus på mat i det hele tatt ved feiring av bursdager (prøveprosjekt i år, fungerer sålangt utmerket), men vi lager "himmelsk lapskaus" ved andre spesielle anledninger. Hver sommer og høst er vi på mange turer i nærområdet og plukker blåbær, bringebær og tyttebær som vi bl.a. lager syltetøy av eller spiser som de er. Barnehagen hadde kosthold som tema på siste foreldremøte og har invitert helsesøster, follkehelsekoordinator i kommunen og tannpleiere til å lage et eget temamøte om kosthold og tannhygiene. Barnehagen planlegger å lage egen grønnsakshage til våren. I tillegg skal vi sette potet hos en bonde i nærheten og følge opp dette med hypping og stell utover sommeren til potetopptak på høsten. Alle ansatte skal innen 1. april 2012 ha tatt e-læringskurset.