Hopp til innhold

Mosjøen FUS kulturbarnehage

Skrevet av: Mosjøen FUS Kulturbarnehage as | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Siden vi startet opp med 5 om dagen, har vi blitt flinkere til å bruke grønsaker og frukt som et supplement til alle måltider. Det går mye i paprika, agurk og tomat til frokost og lunsj. Til mellommåltid serverer vi som tre ulike frukter/grønsaker, og da går det oftest i epler, gulrot, kålrabi, banan, melon, pærer og appelsin. Litt etter hvilken årstid vi er i. Noen grupper har laget fruktspyd sammen med barna og dette er populært både blant store og små barn. Epler og banan gjør seg også godt som pålegg sammen med brødskive og vi ønsker å ta i bruk litt mer av dette, gjerne ha noen smakebiter på et lite fat ved frokostbordet og lunsjbordet. Barna er med på å lage måltidene når de har kjøkkendag. Da hjelper de til med å kutte opp grønsaker og da blir det alltids en ekstra smakebit. Vi har fått positive tilbakemeldinger fra foreldre som sier at barna etterspør mer frukt hjemme.