Hopp til innhold

inndyr barnehage

Skrevet av: Inndyr barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi i Inndyr barnehage har blitt flinkere til å bruke mer frukt og grønt i vår hverdag. vi kutter opp tomater, agurk og paprika til hver lunsj. Dette blir lagt på små fat som ungene kan forsyne seg selv når vi spiser lunsj. Vi har frukt og grønt oppskåret til to-måltidet og vi lager ekstra fine fruktfat når det er et barn som har bursdag. I Gildeskål kommune har vi fokus på helsebringende barnehage og i forbindelse med det skal vi ha vår egen grønnsagshage. vi har sånn smått begynt å planlegge planting innendørs som skal settes ut når det blir varmt nok ute. Vi setter potet og planter gulerøtter, salat og urter i grønsagshagen. Dette bruker vi i blant annet i høsttakkefestsuppa vår. Hver fredag har vi varmmåltid der vi lager lunsj som inneholder fisk/kjøtt og mase grønnsaker eller salat.