Hopp til innhold

Narvik kommune, Grønnlia gårdsbarnehage

Skrevet av: Grønnlia gårdsbarnehage As | Sist oppdatert 24.02.2016 | Publisert 24.02.2016

Rapport fra Grønnlia Gårdsbarnehage Vi er en gårdsbarnehage og et av våre satsningsområde er «fra jord til bord». Kunnskap om hvor maten kommer fra er viktig. Vår mål er at barna skal få et naturlig forhold til dyr og hvilken rolle de ulike dyrene har i vårt kosthold. Egg hentes daglig fra hønsegården, og barna får se prosessen etter at f.eks et lam er slaktet. Vi har egen åker der vi har poteter og en variasjon av andre grønnsaker fra år til år. Barna får bidra aktivt i prosessen med å få ulike grønnsaker og bær til å spirer og gror. Det jobbes med tema som omhandler grønnsaker og frukt både vår og høst. På høsten vi har en høsttakkefest der vi inviterer søsken og foreldre til sosial sammenkomst. Vi lager lapskaus, hjemmelaget brød og smør. Det lages også syltetøy og saft av bær vi har høstet. Etter at vi har blitt en 5 om dagen barnehage har vi hatt yttligere fokus på sunn kost, frukt og grønnsaker. S –Vi serverer oppkuttet frukt og grønt til måltidene. Vi har et mellommåltid på ettermiddagen der det servers frukt og knekkebrød. Dette er etter anbefaling fra ledende helsesøster i kommunen om å sikre et fullverdig måltid. Foreldre oppfordres også til å sende med barna litt frukt og grønt i matboksene ved siden av brødskiva. Når det serveres varmmat er det gode grønnsaker til som tilbehør. P- Vi har utarbeidet forslag til bursdagsliste der frukt og grønnsaker inngår i hva vi anbefaler I – Alle barna i barnehagen har fått utlevert foreldrebrosyren samt Mons og Mona bøkene. På hjemmesiden vår oppforer vi foreldrene til å ha fokus på sunt, variert og godt kosthold. Vi byr på grønnsaker med dipp istedenfor kaker og sjokolade på foreldremøtene. Dette er et ledd i bevisstgjøringsprosessen om sunt kosthold. R- Hver avdelingen jobber med å dokumentere hvordan de jobber med frukt og grønt. Dette bidrar til økt medvirkning av barna. Selv de minste barna deltar i kutting av frukt. Involvering bidrar til at de smaker på frukt og grønt som de kanskje hjemme er skeptiske til. E- Det er ikke blitt gjennomført E-læringskurs. Det er imidlertid tatt opp på personalmøte. Vi har også diskutert der hvordan vi forbedre oss yttligere på området knyttet til sunt kosthold.