Hopp til innhold

Steigenbarnehagen Leines

Skrevet av: Steigenbarnehagen Leines | Sist oppdatert 24.02.2016 | Publisert 24.02.2016

Vi er en liten barnehage i Steigen kommune med 10 barn. Vi ble med som 5 om dagen barnehage i høst, fordi vi ville fortsette arbeidet vårt med sunt kosthold, og samtidig skape mer bevissthet om dette temaet blant personalet, ungene og foreldrene. Vi baker selv grove brød som ungene får servert i barnehagen. Til lunsj serverer vi variert og sunt pålegg. Vi serverer også agurk, paprika eller tomat, og vi har rødbeter og suragurk til hver lunsj. Til andremåltidet får ungene en halv brødskive og en halv frukt eller grønnsak. Av og til lager vi havregrøt. Når noen har bursdag får de velge mellom smoothie eller sunne vafler. Begge deler et populært, men de fleste velger smoothie. Denne høsten har vi laget eplemos av selvplukkede epler, og vi har tatt opp potet hos en familie i nabolaget. I barnehagen har vi to ripsbærtrær som fort blir tom for rips. Ungene elsker å plukke rips (selv om de ikke er modne). Når de buskene er tomme får vi lov å plukke litt fra naboen sine trær. Vi har også en liten grønnskaksåker der vi har hatt gulrøtter. Det vokser også gressløk i barnehagen som ungene plukker og spiser. Denne høsten har vi hatt foreldremøte der hovedtemaet var kosthold og hygiene. Vi hadde besøk av Helsesøster som hadde innlegg blant annet om hvor viktig det er med frokost, håndvask og om matpakketips. Vi har også diskutert temaet kosthold på personalmøter og vi har beskrevet arbeidet vårt med kosthold i årsplanen for barnehagen. Hvert år har vi høstmiddag for foreldre og barn, og i år som før, serverte vi hjemmelaget lapskaus med masse grønnsaker og dessert som var rips og banan med vaniljesaus. Ungene var med å skar opp ingrediensene. Vi har hatt frukt og grønnsaker som tema i barnehagen og ungene har vært veldig engasjerte. Vi har delt ut de små bøkene om Mons og Mona, og vi har hengt opp plakatene vi fikk og vi har snakket mye om de forskjellige grønnsakene og fruktene på dem. Vi har hørt mye på cd-en vi fikk også. På slutten av uka med dette temaet laget vi en grønnsakskropp som ungene fikk spise. Det var veldig populært. Vi kommer til å fortsette med å ha fokus på sunt og variert kosthold, og jobbe med 5 om dagen.