Hopp til innhold

Olderskog barnehage

Skrevet av: Olderskog barnehage | Sist oppdatert 24.02.2016 | Publisert 24.02.2016

Vi har jobbet med kosthold i flere år, så 5om dagen konseptet ble en forsterker i dette arbeidet. Vi serverer frukt og grønt til alle måltider, i tillegg til eget fruktmåltid. Vi serverer varmmat med grønnsaker ca en gang i uka. Da har to voksne ansvar for matlaginga, sammen med noen få barn. Dette er ei fin stund for både barn og voksen. Barna er også medvirkende i tilberedelse av frokost og lunsj, samt de deltar på handleturer. Foreldrene er dratt inn gjennom temaforeldremøter, daglig dialog, skriftig informasjon (bl.a. folderen fra dere) og gjennom FAU. Vi har ei engasjert foreldregruppe, som også har bidratt som "forelesere" på foreldremøte med tema kosthold. Materiellet fra dere er tatt i bruk: Vi bruker forklærne i matlaging, plakatene henger oppe og ungene fargelegger mye frukt og grønt. De små bøkene får alle som premie i vinterens aktivitetsuke. Personalgruppa har jobbet mye med kosthold. Vi har tatt elæringskurset og hatt felles oppsummering. Vi har fått mange gode tips, og opplever å ha dette i fokus. Konklusjonen ble vel at vi kan mye, og har et sunt fokus :)