Hopp til innhold

Stiftelsen Maurtua Barnehage

Skrevet av: Stiftelsen Maurtua Barnehage | Sist oppdatert 24.02.2016 | Publisert 24.02.2016

I vår barnehage serverer vi oppkuttet frukt og grønt som en del av måltidene hver dag. Dette har vi praktisert i flere år. I tillegg til "fruktstund" på ettermiddagen, serverer vi litt knekkebrød eller liknende for å fylle opp litt i de små magene. Da vi ble helsefremmende barnehage i 2013, ble vi enig med foreldrene om å praktisere fruktfest eller servere sunnere alternativer enn kaker og snop når det er barnebursdag. Dette fungerer kjempefint. Foreldrene har med seg fruktspyd, fruktkopp eller andre sunne alternativer når barna feirer bursdag i barnehagen. Vi informerte foreldre om 5 om dagen på foreldremøtet som vi holdt nylig. I tillegg har alle fått hjem de flotte små bøkene og informasjonen som vi fikk tilsendt fra "5 om dagen". E-læringskurs skal tas av alle ansatte innen 28. november 2014 og gjennomføres enkeltvis. Tusen takk for alt flott materiale som vi fikk og for at dere hjelper oss med å holde fokus på riktig kosthold. Bildene vi har lagt med er fra potetopptaking i høst. Dette er noe vi gjør hver høst. Av potetene lager vi forskjellige retter. Chips, kokt potet, stekt potet og potetmos.