Hopp til innhold

Neverdal barnehage

Skrevet av: Neverdal barnehage | Sist oppdatert 24.02.2016 | Publisert 24.02.2016

Vi har blitt flinkere til å prøve ut forskjellige frukt og grønnsaker. Vi varierer mye mer og barna har blitt modigere til å smake på nye ting. Barna studerer ofte plakatene og spør hva de forskjellige fruktene og grønnsakene heter, eller forteller hva de liker eller ikke, og hva de har smakt hjemme eller hos for eksempel bestemor eller onkel. De kommer også med egne ønsker om hva de har lyst at vi skal kjøpe inn av frukt og grønnsaker. Det er stor stas når de får servert noe som de selv har ønsket å smake, eller får være med på ordne det i stand til servering. Vi voksne er blitt mer bevisst på å servere et grønt alternativ til alle måltidene, for eksempel agurk og paprika og/eller banan og eple til å ha på brødskiva, eller som litt snacks ved siden av. Vi er også blitt mer bevisst på å ha mer grønnsaker til varm-måltidene. Vi har også laget potetkaker (lomper) av egen potethøst, har laget egenproduserte rødbeter i lake og har hatt grønnsaksuppe med egne grønnsaker. Målet om å bevisstgjøre barna mer på dette området er blitt mer tydelig etter at vi ble med i 5 om dagen-barnehage. Vi vil ha større fokus på dette også i forbindelse med vår grønnsakhage, og våre frukt- og bær trær. Både ved planting, stell og høsting. Vi ønsker også å fortsette meg å kjøpe inn forskjellige grønnsaker og frukter slik at det holder seg variert og spennende. Vedlagt er et bilde fra basaren vår nå i høst. Vi solgte ferdigkuttet frukt på fat i tillegg til annen mat. Det ble veldig populært. 26.11.15 Lise Barvik Bergli, for Neverdal barnehage.