Hopp til innhold

Gran kommunale familiebarnehage, avd Vesleskogen

Skrevet av: Gran kommunale familiebarnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Barna i Vesleskogen har sin egen kjøkkenhage hvor de dyrker salat, reddik, gulrot, sukkererter, poteter, kruspersille, tomat og gressløk. I tillegg har de et eget epletre. Barna går og plukker og spiser etter hvert som de ulike grønnsakene blir klare til det. Når vi plukker potetene på høsten, lager vi både lomper og potetsuppe. Måltidene våre består av mye friske grønnsaker hele året igjennom. Det er alltid tomat, agurk, paprika og purre som tilbehør til brødmat. Vi bruker mye fisk til varmmat, og alltid en eller annen grønnsak til. Her serveres pasta med kokt laks og torsk, og brokkoli og revne gulerøtter. Til lettmåltid på ettermiddagen deler vi opp frukt og grønnsaker i biter, noe som bidrar til at barna spiser mer av det. Fruktspyd bestående av for eksempel kiwi, melon, mango, druer, banan, jordbær, epler og pærer til bursdagsfeiring, er veldig populært.