Hopp til innhold

Røysum barnehage

Skrevet av: Røysum Barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi har hatt fokus på frukt og grønnsaker i høst. Vi har høstet frukt fra "egen" hage, spist den og laget bl.a. eplekake til foreldremøte. Vi har også spist rips som dessert etter lunsjmåltid. Grønnsaker har vi sett mye på. Ungene har sett på, smakt på, kjent på og delt opp forskjellige grønnsaker som vi har brukt i mat. Vi har laget grønnsakssuppe og lapskaus. Plakater om frukt og grønt henger oppe og ungene ser på og samtaler om de mest brukte frukt og grønnsaker de bruker hjemme. I vår barnehage får ungene en fruktbit etter lunsjmåltidet og vi har et knekkebrød og fruktmåltid på ettermiddagen. Vi i barnehage har valgt å bruke bursdagsmeny, dvs at barna som har bursdag får velge fra en sammensatt meny av sunn mat. (foreldrene skal ikke bidra med noe) I tillegg til bursdagsmåltidet er det alltid fruktsalat til dessert den dagen. Barna er selv med og deler opp frukten til salaten. En annerledes men foreløpig populær løsning vi har valgt.