Hopp til innhold

Lerira barnehage

Skrevet av: Leira barnehage | Sist oppdatert 24.02.2016 | Publisert 24.02.2016

Spise mer frukt og grønt= fokus SPIRE i Leira barnehage. Barnehagen vår har alltid hatt frukt og grønt til alle måltider. Det vil si at vi har tomat, agurk og paprika i skiver til hovedmåltidet og til nistemat kl 14 30 delte vi opp store fat med sesongens frukt og grønt. Vi har nå utviklet oss i en retning med mange ulike slag frukt og grønt til hovedmåltidet og nistemåltidet. Personalet kommer også over ny/annerledes frukt som de tar med tilbake for utforsking av det flotte smakspanelet vårt på 30 barn og ti ansatte.Interessen for frukt og grønt er da stigende her hos oss. Vi fryder oss også over plakater med inspirasjon og gleder oss nå til våren og såtid. Vi har et godt og grønt uteområdet som blir flittig brukt til egen produksjon av poteter, sukkererter og rabarbra .Årets vår blir annerledes og inspirerende, med mange gode forslag på andre sorter vi kan drive frem her hos oss. Barna er ivrige og har stor inspirasjon av bilder fra plakatene:) Vi har også samarbeid med foresatte som inviterer oss inn i sine hager til høsting av ulike sorter bær ,grønnsaker og frukt. Skogen er også vår gode nabo, og i år laget vi for første gang tyttebærsaft, og det ga oss mersmak. Ukentlig har vi varmemåltider i barnehagen og grønnsaker er en viktig del av dette. Barnas deltakelse i prosesser med mat er vesentlig for å få en tidlig sunn matglede. Store flotte plakater gir mange fine øyeblikk med barna, det inspirerer til samtaler om det man nettopp har laget selv. Alle barna fikk de flotte små bøkene med hjem her hos oss. Det ga grønnere matpakker og ivrige foresatte så her må vi inspirere de jevnlig. Foreldremøte i vår blir en fin anledning til å fremme 5 om dagens flotte budskap. vi "SPIRER" videre utover i 2015 Vennlig grønn 5 om dagen hilsen fra Leira barnehage.