Hopp til innhold

Test barnehagen Lene

Skrevet av: 11004 | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Hverdager Vi skjærer opp frukt og grønnsaker til lunsj og ettermiddagsmat. Vi ønsker at all mat skal se delikat og fristende ut. Alle barna får tilbud om å smake på ulik mat, frukt/grønnsaker og krydder. I starten var det ikke alle barna som vil dette, men vi ser at det har vært en positiv utvikling. Vi tilbyr varm mat en gang i uken, den forsøker vi å lage fra bunnen. Eksempel på dette kan være spagetti bolognese med hjemmlaget kjøttsaus av hermetiske tomater, gulrøtter, løk og stangselleri. Grønnsakslapskaus med hjemmelaget foccaciabrød. Fiskekaker med hjemmelaget potetstappe, gulrøtter og broccoli. Av drikke tilbyr vi vann og melk Tur På tur har vi ofte med oss hjemmelaget suppe på termos. Wok er også populær turmat. Vi kutter opp grønnsakene på morgenen sammen med barna og legger de i poser Fest Vi utfordrer oss selv på å finne sunnere alternativer når det er tradisjonsfester i barnehagen - f.eks. nissefest og karneval. På nissefesten forutenom grøten, frisk og tørket frukt i bokser. På karnevalet hadde vi Taco. De eldste barna våre har lenge hatt som tradisjon å dra på grønnsakshandletur, for å lage mat til de andre. Til dette bruker vi bilder fra et gammelt grønnsakslottospill, som vi faktisk fikk fra OFG for 20 år siden. Barna velger ut grønnsaker som de vil bruke. De får egne penger og går selv inn i butikken og kjøper det de skal ha. Barnehagen tar nå hånd om alle bursdagsfeiringer, bursdagsbarnet for velge lunsj fra bursdagsmenyen. Foreldresamarbeid Vi har i mange år oppfordret foreldre til å tenke sunt og alternativt i forbindelse med bursdager. Grønnsaker og dip har vært et alternativ for barn med diabetes. Hver juni har vi foreldremøte for nye foreldre. Her forteller vi om hva barnehagen vektlegger når det gjelder hverdagsmåltidene og bursdagsfeiringer. E-læringskurs: Alle ansatte har vært igjennom dette. Godt mottatt.