Hopp til innhold

Preståsen barnehage

Skrevet av: Preståsen Kanvas-barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi har gjennom de siste par årene hatt fokus på kosthold, noe som naturlig nok har ledet til et utstrakt bruk av frukt og grønt, samt gode råvarer ellers. Det er daglig servering av frukt og grønt, både ved siden av og mellom måltidene i barnehagen. Oppkuttet frukt, grønnsaker og bær har ført til et STORT forbruk, i hvert fall her. Det er som det blir sagt: tilgjengelighet er det viktigste. Bursdagene har også fått merke denne fokusen på kosthold. bl.a. har vi gjennom de siste par årene brukt smoothies for å feire. Personalet og foreldrene har hatt kursing i kosthold, frukt og grønt. Vi har hatt en egen MER-kveld med personalet, der vi startet med oppkutting av frukt og grønt, samt laging av tzasiki som dip. Disse oppkuttede frukt- og grøntbitene ble brukt i en konkurranse , hvor lagene måtte lage figurer. Vi fortsatte med litt skolering, og småkonkurranser, før vi hadde en real smoothie-lage-konkurranse. Det ble til og med forsket på grønnsaks-smoothies. Vi avsluttet med en quiz (eksamen for å bli mer-sertifisert). - Utrolig morsom kveld, hvor alle rullet seg hjem etterpå.