Hopp til innhold

Østensjø Kanvas-Barnehage

Skrevet av: Østensjø Kanvas-Barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi har de siste 2-3 årene hatt et sterkt fokus på et sunnere kosthold i barnehagen. Mange endringer har blitt gjennomført med hensyn til kosthold. Barna får frukt og/eller grønnsaker hver dag. Vi har også begynt med å servere frukt/ grønt som et mellommåltid. Barna har et stort behov for mer energi, og vi merker stor forskjell på atferd før og etter dette måltidet. Vi drikker for det meste bare vann og melk. Vi lager varm mat 1-2 ganger i uka. Det består av kjøtt og fisk m/grønnsaker, havregrøt, ulike supper og lignende. Ellers er det brødmåltider med god variasjon i sunt pålegg som makrell, ost, kaviar, leverpostei o.l.. Barna har med seg matpakker til frokost og ettermiddag. Foreldrene følger godt opp vårt mål om sunt kosthold. Matpakkene er fristende og fargerike, med oppskåret frukt og grønt ved siden av en grov brødskive. Barnehagen tar hånd om bursta`feiring i barnehagen. Det er ingen kake lenger. Barna får velge mellom smoothies eller fruktsalat. Da vi startet den store endringen, inviterte vi til temakveld for foreldre og personal om kosthold og bevegelse. Nå er det hele tiden et tema i samarbeidet med foreldrene. Så å si hele personalet har nå gjennomgått e-læringsprogrammet. Mye nyttig informasjon. Vi har blant annet heftet oss spesielt ved viktigheten av at frukt og grønnsaker er oppskåret og lett tilgjengelig. Det øker mengden som barna spiser. Vi ser også at vi hadde noe og lære om hvordan vi skal oppbevare forskjellig frukt og grønnsaker. Viktig med måltidets varighet, og at det ikke går for lenge mellom måltidene.