Hopp til innhold

Kardemomme barnehage

Skrevet av: 11046 | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Kardemomme barnehage åpnet 25. Oktober 2000 og ligger på Kampen i Oslo. Vi er 50 barn fordelt på tre avdelinger: Kasper 4-6 år, Jesper 2-4 år og Jonatan 0-2 år. Vi serverer varm lunsj fire dager i uken. Vi har to ukesmenyer som gjelder annenhver uke. Dette for å sikre at de som er på tur den dagen det f.eks serveres fisk den ene uken, får fisk en annen dag de er i bhg neste uke. Alle avdelingene har fast turdag en dag i uken. Vi er opptatt av å lage mye av maten fra bunnen av og å bruke grønnsaker til de fleste måltidene. Vi holder på å lage kokebok med forslag og eksempler til sunne og gode retter, samt beregning av mengde. Vi ønsker at alle barna skal få spise seg mette, men ønsker å redusere mengden mat som kastes. Vi komposterer alt matavfall og sorterer annen søppel. Vi serverer ikke saft i vår barnehage, men vann og melk. Hver dag serverer vi oppkuttet frukt eller fruktsalat på avdelingene. Vi serverer ikke kaker, is og lignende på bursdager i barnehagen. I stedet kan barna ha med seg frukt eller andre sunne alternativer. Vi har fått mange kreative og smakfulle bidrag, alt fra fruktspyd og fruktsalater til deilige smoothies. I forbindelse med temaet "karibien" arrangerte vi fruktfest og sjørøverfest. På fruktfesten handlet vi inn masse forskjellig frukt som barna fikk spise - alt fra "vanlig" frukt til de mer eksotiske sortene - og det var stor suksess!. Barna hadde også sin egen "sydenbar" der de solgte og kjøpte deilige fruktdrikker. På sjørøverfesten lagde vi ekte "sjørøvermat" med grønn pasta, kalkunpølser og kjøttboller samt grønnsaker...nam nam! Det var noe for sultne sjørøvermager! Foreldrene var svært delaktige i beslutningen om ikke å servere kaker og lignende på bursdager for noen år siden. Barna tilbringer store deler av tiden sin i barnehagen og det er derfor viktig å tenke på hva de får servert her. Vi oppfordrer også foreldrene til å velge grove kornprodukter og frukt og grønt i matpakkene, samt vann som tørstedrikk i stedet for annen sukkerholdig drikke. Enkelte av personalet har tatt e-læringskurset og på sikt ønsker vi at samtlige skal gjennomføre det.