Hopp til innhold

Lersolveien barnehage

Skrevet av: Lersolveien barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Nå har vi omsider kommet i gang med prosjektet. Vi har det siste året fått en av våre ansatte til å ta ansvar for matservering og meny i barnehagen. Denne ansatte har også fått delta på matkurs og skal på nytt nå i februar. Dette har gjort at vi allerede har kommet oss godt på vei i forhold til en grønn og sunnere hverdag i barnehagen. Mandag er det grovbrød med magre påleggsorter, fisk, kjøtt og ost servert med grønnsaker som tomater, paprika og agurk Tirsdager er det kornblanding servert med frukt og biola Onsdager er det suppe og havregrøt (turdag så da er det godt med noe varmt i kroppen når vi er tilbake fra tur) Torsdag er det knekkebrød med samme tilbud som til grovbrød Fredag er det varmmåltid hvor det annenhver fredag er fisk og annenhver fredag er det kjøtt eller fugl, nå i januar har vi vegetar i stedet for kjøtt, til dette får dem alltid servert grønnsaker til. Til samtlige måltider får dem drikke x-lett melk eller vann. I forbindelse med dette prosjektet så har vi fått mere fokus på den grønne hverdag, har sendt ut skriv til alle foreldre og fortalt om prosjektet og oppfordret til fruktfest ved bursdager (dette er allerede på en egen bursdagsmeny som vi har, vi har gått bort fra kake siste året). For å gjøre frukt og grønnsakespisingen mer spennende er ordensbarna med å skjære frukt og grønnsaker til måltidene våre, dem får da på seg de flotte forkleene vi har fått fra MER og dette er stor stas. I vår barnehage er vi så heldige at vi har ubegrenset midler til å kjøpe frukt og grønnsaker og dette skal vi benytte oss av i enda større grad. VI skal også begynne med å ha grønnsaker i vannskål på avdelingen, tilgjengelig gjennom hele dagen. E kurset er foreløpig ikke tatt av alle, men målsetningen er at alle skal gjennomføre det, de som har tatt det kurset var godt fornøyd og fikk mange gode ideer som vil bli tatt i bruk.