Hopp til innhold

Bakkehaugen barnehage

Skrevet av: Bakkehaugen barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Nå er vi igang! Vi er en barnehage som over tid har fått et mer bevisst forhold til maten vi serverer i barnehagen. Fire dager i uken baker vi grovt brød eller serverer havregrøt til lunch kl. 11. Når det er brød har vi også de fleste typer pålegg, men har sluttet med syltetøy, prim og andre sukkerbomber. Det er dog vanskelig å gi slipp på brunosten...Fiskekaker og avocado er populært. Vi har prøvd med naturell yoghurt, men foreløbig er ikke dette noen suksess. Agurk, paprika. tomat og banan skjæres opp og vi serverer økologisk lettmelk og vann. Saft er kun til julegrøten. Kl. 14 er det "frukt" og da er det som regel eple, banan, appelsin og knekkebrød med ost. Vi prøver å variere litt med melon, druer, kiwi og mango. Turgruppa vår har ofte med seg noe de kan grille, vi eksprimenterer med ulike ting som kan pakkes i folie. Både fisk, kjøtt og grønt er godt. I lavvoen kan vi koke det meste og grønnsaksuppe er populært. Pannekaker med blåbær er spennende på høsten, spesiellt når du har plukket bærene selv. Vi har sendt ut informasjon til alle foreldrene om at vi nå ønsker å bli en MER barnehage, med linker både til frukt.no og til retningslinjene fra sosial- og helsedirektoratet. Plakater er hengt opp på kjøkkenet, brosjyrer delt ut til både foreldre og ansatte, en av oss har vært foregangskvinne og tatt e-testen og alle ansatte skal gjennomføre denne i løpet av uke 2. Den største ovegangen her blir at vi kutter ut kaker og boller ved bursdagsfeiring og går for fruktfest. Ellers har vi allerede mange av tiltakene på plass, men vi har godt av litt inspirasjon og å tenke nytt. Vi gleder oss til å bli enda mer bevisste og enda bedre på å formidle gode holdninger om verdien av et godt kosthold til både barn og foreldre. Det passer også godt sammen med vår satsing på friluftsliv.