Hopp til innhold

Normisjon barnehage Høybråten

Skrevet av: Normisjon barnehage Høybråten | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi er en liten barnehage med 18 barn. Vi er interessert i å lære mer om kosthold og meldte oss derfor på MER-prosjektet. I barnehagen vår serverer vi frukt og grønnsaker etter alle måltider som vi serverer, 3 dager med brødskiver og 1 dag med varm mat. Vi er opptatt av at maten skal se fargerik og delikat ut. Dette har vi gjort lenge nå. Turer: På turdager, som er hver onsdag, har barna med matpakker med hjemmefra. Vi oppmuntrer foreldre til å ha med sunn og god mat. Noen ganger griller vi pølser, her kan vi sikkert lære oss noe nytt. Bursdager: Vi serverer frukt og grønt etter måltidet og dette begrenser spisinger av kaker. Foreldrene har i år bestemt at de vil ha muligheten til dette, men flere har sendt med fruktsalat eller varm mat til bursdagsfest. Vi oppmuntrer nå til dette og håper det blir flere, neste år blir det muligens annerledes. Informasjon til foreldrene: Vi har informert om MER-prosjektet i info-avisen vår ”Små-nytt”, levert ut brosjyre og skal følge dette opp på første foreldrekaffe. Vi vil også til høsten ha dette som ett tema på foreldremøte og håper da på god respons. E-læringskurs: Nesten alle ansatte har vært igjennom dette. (Er nok ferdig i løpet av uka.) Barnehagen ligger i ett gammelt hus, med en gammel hage. Vi har rips og bringebærbusker, vi har rabarbra som aldri rekker å blir gammel og masse markjordbær. Vi har laget oss en urtehage med mange spennende urter. Her går barna og forsyner seg hele sommeren. Veldig populært. Noen av disse tørker vi og bruker om vinteren også.