Hopp til innhold

Dumpa Kanvas-musikkbarnehage

Skrevet av: Dumpa Kanvas-musikkbarnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

I Dumpa Kanvas-musikkbarnehage har vi hatt fokus på kosthold siden 2004. Det begynte med at vi kuttet ut kaker på bursdagsfeiringer. Vi oppfordret foreldrene til å ta med andre alternativer på barnas bursdager Vi byttet ut billigkneipen med godt brød levert fra bakeri. Høsten 2006 overtok vi serveringen på bursdager og barna velger mellom smoothies, fruktsalat og grønnsaker med dipp. Vi satte også fokus på hverdagsmaten vi serverte i barnehagen. Vi ville at barna skulle få sunn og god mat og at det skulle være praktisk å gjennomføre i forhold til tid og sikkerhet med hensyn til HMS. Vi satte opp en oversikt over hvilke varmretter vi brukte og hvordan næringsinnholdet var i de rettene. Vi satte også opp en oversikt over de forskjellige påleggs alternativ vi brukte. På varmmaten røk tomatsuppe og fiskepinner ut av menyen. Inn kom laksefileter og lapskaus som faste innslag. I tillegg har vi prøvd ut en rekke varmretter: tunfisksalat, fullkornspasta med kjøttsaus, fullkornspasta med skinke, grønnsaker og ost, Piratsuppe (fiskesuppe). Vår nye festmat på karneval er taco:) med masse grønt i tillegg til karbonadedeig med tacokrydder. Påleggslista har blitt utvidet med mer fiske- og kjøttpålegg og frukt og grønt. Vi har fått en flott utegrill på uteområdet vårt og hver tirsdag er de store barna ute og lager mat til alle barna på begge avdelingene for store barn. Barna er med og kutter opp grønnsaker og jobber opp en anstendig appetitt! Vår erfaring er at når barna er med å lage maten, er de mer nysgjerrige på å smake også. I tillegg til at vi ser at de venner seg til smak etter hvert. All festmaten i barnehagen er nå det vi definerer som sunne alternativer. På småbarnsavdelingene våre har de valgt å ha julebord med deilig julemat og dans i stedet for grøt på den tradisjonelle Nissefesten. Nissen som kommer til oss har godteskåler med frisk og tørket frukt. På vår ”Lille 17.mai” lager vi store fruktfat og store og små kan kose seg. Vinteren 2008 gjennomførte vi e-læringsprogrammet på frukt.no i personalgruppa og før sommerferien hadde vi foreldremøte med foredrag om kosthold. Vi opplever at det er en positiv "drive" i forhold til å jobbe med kosthold både blant personalet og blant foreldregruppa.