Hopp til innhold

Meklenborg barnehage

Skrevet av: Meklenborg barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

MER-rapport fra Meklenborg barnehage. Vi serverer alltid oppkuttet grønnsaker og frukt til lunsj Vi lager innimellom grønnsaksupper fra scratch av poteter, broccoli, purre, gulrøtter etc., veldig populært hos barna! (Ingen posesupper her i gården…) Vi deltar i potetplukking i Sørkedalen, og inviterer foreldre og søsken på høstsuppe etterpå Vi har innført fruktbursdager (smoothies, frukt på spyd etc, men sliter litt med å ”omvende” samtlige foreldre….) Vi har delt ut aktuelle brosjyrer om kosthold til foreldrene, og oppfordrer dem til å sende med frukt/grønt i matboksen Vi serverer som regel frukt istedenfor kaker på foreldremøter Vi kjøper mest mulig norsk frukt/grønt når det er sesong, men det er synd at f.eks norske epler er så mye dyrere enn importerte…. Vi sår grønnsakfrø om våren: gulrot, nepe, slangeagurk og tomater etc. Dette har vi i potter/melkekartonger i vindusposten, da bhg. ligger slik til at det er vanskelig å få ha en kjøkkenhage i fred på ettermiddag- og kveldstid. Vi har også en krydderhage ute med bl.a. oregano, sitronmelisse, gressløk og persille.