Hopp til innhold

Kastellterrassen Kanvas-barnehage

Skrevet av: Kastellterrassen Kanvas-barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Mer-rapport Kastellterrassen Kanvas-barnehage. Kastellterrassen Kanvas-barnehage har hatt fokus på kosthold i flere år. De siste 2 årene har vi ”spisset” matserveringen vår. Vi serverer frukt og/eller grønnsaker til alle måltider, både til brødmåltider og til varmmat. Forskjellig frukt og grønnsaker utgjør en stor del av påleggstilbudet ved siden av pålegg som makrell i tomat, leverpostei, skinke, egg og ost til brødmåltidet. Mye brukt er bl.a agurk, paprika, tomat, kinakål, reddiker, gulrot, kålrot, banan, eple, kiwi og appelsin. Varmmat lages fra bunnen av, og med grønnsaker som en av hovedbestanddelene. Vi bruker mye tomat, løk, selleri, gulrot, kålrot, erter, blomkål og brokkoli. Ved arrangementer serveres fruktfat. Kastellterrassen arrangerer årlig en grønnsaksfest. På menyen her står det hjemmelaget grønnsakssuppe. Barna er selv med på å lage suppen som de serverer til foreldrene. Under forberedelsene til grønnsaksfesten smaker barna (også blindsmaking) på 20-30 forskjellige grønnsaker. Høsten er også tid for å plukke epler og plommer. Barnehagen ligger rett ved en liten skog. Her er det mye spiselig som vi sanker og smaker på: Hver vår plukker vi brennesle og lager neslesuppe. I skogen kan vi også finne bringebær, blåbær, nyper og sopp (kantarell og steinsopp). Litt forskjellig hva vi finner fra år til år. Barna får velge mellom smoothie, fruktsalat, fruktfat og grønnsaker med dipp ved bursdagsfeiringer. Drikke i barnehagen er vann og økologisk lettmelk. Hele personalgruppen har gjennomført e-læringsprogrammet i plenum under en planleggingsdag. Nyansatte vil gjennomføre det fortløpende.