Hopp til innhold

Høgskolen i Akershus, studentprosjekt

Skrevet av: Høgskolen i Akershus, studentprosjekt | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi var fire studenter fra Høgskolen i Akershus som skulle forberede en muntlig gruppeeksamen. Eksamensoppgaven var å lage en matdemonstrasjon for foreldre og ansatt i en barnehage for å inspirere til å bli en grønn barnehage evt. også oppmuntre til sunn varmmat i det hele tatt. En del av undersøkelsene vi gjorde i forkant av eksamen var prøve ut ideene våre i en barnehage i Nordre Aker bydel i Oslo. Vi skulle lage muskelsuppe og skattekiste. Muskelsuppa var en grønnsakssuppe med røde linser og byggryn. Skattekista var fisk og grønnsaker pakket inn i aluminiumsfolie. Vi brukte sei som er en bærekraftig stimfisk. Grønnsakene måtte ikke være økologiske, men vi fokuserte på å øke grønnsakeinntaket, å kaste minst mulig mat og det pedagogiske for barna å være med i matlagingen. Noen av barna i førskolegruppa ble med og lagde maten. Det var en ypperlig anledning til å la ungene lukte på matvarene, kjenne på dem og se på de ulike fargene. Vi spurte barna om de visste navnene på alle grønnsakene og hva de kunne brukes til. Alle barna på den ene avdelingen med de største ungene, fikk servert maten. Noen likte maten, mens andre syns maten var uvant. En av ungene synes skattekista var så god at den slikket aluminiumsfolien. Kommentarer fra barna: "Se jeg har fått muskler av muskelsuppa!" "Jeg har ikke fått noen muskler, jeg, for jeg likte ikke suppa!" Som takk for at vi fikk komme i barnehagen og prøve ut opplegget vårt, fikk de en inspirasjonspakke fra Opplysningskontoret for frukt og grønt. Den muntlige gruppeeksamen kvalifiserte til en A!