Hopp til innhold

Oslo/Hallagerstua barnehage SA

Skrevet av: Hallagerstua barnehage SA | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi er bevisste på at barna i Hallagerstua barnehage SA skal tilbys sunn og variert mat. Vi foretrekker rene produkter og lite sukker, men vi er ikke helt sukkerfrie. Vi baker ferskt grovbrød eller grove rundstykker 3 ganger i uka. Til første måltidet serverer vi grønnsaker ved siden av pålegget, og vi ser at mange av barna forsyner seg godt av dette. Etter matpakkemåltidet (det siste måltidet) om ettermiddagen, blir barna servert deilig frukt som er delt opp og serveres på felles fruktfat. Barna spiser godt av frukten. Vi varierer hva slags frukt vi tilbyr barna, og bytter ut hva vi serverer slik at barna bl a får smake alt fra kiwi og vannmelon til nektariner og jordbær. En gang i uka serverer vi varmmat. Da er vi også veldig opptatt av næringsverdien i det vi tilbyr, og grønnsaker er en naturlig ingrediens (med få unntak) Vi har ikke vært en 5 om dagen barnehage lenge (men vi har lenge hatt fokus på sunn, næringsrik mat). Vi skal snart ha foreldremøte der foreldrene blir informert/involvert, og vi skal oppfordre foreldrene til å fortsette å sende gode, sunne matpakker der det også er innslag av frukt og grønt. Vi synes foreldrene er flinke allerede, men skal inspirere dem videre med tips og info fra frukt.no.