Hopp til innhold

Stubberudlia

Skrevet av: Stubberudlia Barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi fikk tilsendt materiale i midten av januar, men startet allerede før jul med bevisstgjøring av personalet. Hvilke typer frukt/grønnsaker serverer vi - og hvordan? Hver dag til 11-måltidet legger vi ulikt sunnt pålegg på fat og pynter med ulike grønnsaker. Etter måltidet blir det servert ulik type frukt. Prøver å handle inn litt etter sesong og tilbud. Er ute etter å introdusere nye frukt og grønttyper for barna. En gang i uka serverer vi varmmat. Denne prøver vi å sette sammen så sunnt som mulig. Mye fiskeretter og vegetarretter, da vi har en del barn som kun skal ha halhalmat. Jeg holder på å utarbeide ulike varmretter i et eget hefte som alle kan bruke når de lager mat. Dette for å bevisstgjøre bruken av grønnsaker i matlagingen. Jeg har ansvar for å handle inn basisvarer til barnehagen, og derfor må jeg sette opp et utvalg menyer så de andre ser hva jeg har tenkt med råvarene. Dermed er det bare friske grønnsaker og frukt som må handles i butikken. Dette er vi nå i startfasen av. Etterhvert er det meningen at barna skal få være med på både handling i butikk og tilberedning i barnehagen. Hilsen Lene Ruud (Kommer med bilder etter hvert)