Hopp til innhold

Langmyrgrenda barnehage

Skrevet av: Langmyrgrenda barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi er en 4 avdelings barnehage som nå har meldt oss på fem om dagen prosjektet. Dette for å øke bevisstheten blant foreldre, barn og ansatte i forholdt til viktigheten av å spise frukt og grønt. Vi serverer barna frukt/grønt hver dag enten i form av havregrøt med raspet eple eller hjemmelaget grovt brød med sunt pålegg og frukt/grønt til. En dag i uken har vi varmmat, da har vi utviklet fem retter basert på sunne råvarer laget fra bunnen av. Vi er også en fiskesprell barnehage så derfor er tre av fem oppskrifter basert på ren fisk. Hver høst arrangerer vi også grønnsaksteater for barna og deres familier, da retter vi et stort fokus på viktigheten av å spise frukt og grønt og barna er også delaktige i å handle inn til, og å lage grønnsakssuppe. Etter at vi meldte oss på fem om dagen prosjektet har vi blitt inspirert til å rette enda større fokus på sunt kosthold. Vi har nå hengt opp plakakter med bilder av ulike sorter frukt og grønt som vi ser barna viser stor interesse for. Målet vårt er å servere frukt og grønt tre ganger om dagen; morgen, 1. måltid og ettermiddag. Vi ønsker veldig gjerne at det hører noe frukt og grønt med i matpakken hjemmefra også, så dette tallet vil stige til fire ganger om dagen.