Hopp til innhold

Alleen Sansehage

Skrevet av: Alléen Sansehage | Sist oppdatert 24.02.2016 | Publisert 24.02.2016

Rapport 5 om dagen barnehage – Alleen sansehage, Ulna AS. Vi er Alleen Sansehage og er en barnehage under ULNA AS, som er et norsk privateid foretak som drifter barnehagetjenester i Norge, Sverige og Tyskland. I ULNA har vi en sunn profil når det gjelder mat og servering i barnehagen. Når vi feirer bursdager, feiringer eller andre eventer, oppfordrer vi foreldrene til å ta med sunne alternativer i stedet for kaker til barna. Eksempler på hva foreldrene har tatt med ved bursdagsfeiringer er: fruktfat, smoothie, kesam,frukt og bær, fruktspyd osv. Foreldrene har vært flinke og kreative og tatt med forskjellige varianter av frukt og grønt, og måten de har tilberedt det på er fristende og appetittlig, og barna liker dette veldig godt. Vi serverer to varmmåltider i løpet av uken, som består av variert sunn mat, og vi har ofte ulike varianter av fisk. Som tilbehør til varmmaten serverer vi grønnsaker, ferske og kokte, slik at barna skal få et bredt utvalg av ferske råvarer til måltidet sitt. Når vi spiser måltid nr. 2 som består av matpakkene barna har med seg, serverer vi frukt etter barna har spist. De minste barna er veldig glad i epler og bananer, og vi prøver derfor å servere frukt hver dag slik at de får et variert kosthold der frukt og grønnsaker er en del av dette. I september måned har vi hatt om yrket kokk, og begynte derfor med å ha en samlingsstund sammen med barna der vi introduserte de for ulike frukt og grønnsaker som de kunne se og ta på, og lære navnene til. Vi har også lest 5 om dagen bøkene for barna, og delt ut bøker og informasjon til barna og foreldre/foresatte, og fortalt at vi har meldt oss på 5 om dagen, og hva dette innebærer. I løpet av perioden vi har hatt om yrket kokk har vi også laget fruktsalat sammen med barna der barna fikk være med å skjære frukt og bruke forkledene vi har fått av frukt.no. Barna syntes det er gøy å være med å lage mat. Vi tenker det er viktig at de får lov til å være med å tilberede mat sammen, og det skaper et fellesskap i barnegruppen, samt at de lærer hvordan en skal håndtere mat og matlaging på et kjøkken. På ettermiddagen når vi er ute, har vi også laget til fruktfat og servert frukt til barna ute, og dette har vært veldig populært. Barna våre er veldig glad i frukt og vi må derfor fortsette å være flinkere til å servere frukt og grønt til barna i barnehagen. Hilsen Alleen Sansehage