Hopp til innhold

Tveteråsen

Skrevet av: Tveteråsen barnehage | Sist oppdatert 24.02.2016 | Publisert 24.02.2016

Hei! Etter at vi ble "5-om dagen-barnehage" har vi blitt mer bevisste på dette rundt frukt og grønt i barnehagen. Ikke bare frukt og grønt, men vi har hatt en gjennomgang på pålegget vi serverer barna, og hva slags varmmat vi lager med barna. Prim og salami har blandt annet blitt byttet ut. Vi lagde mye forskjellige supper i høst på en avdelingen. På en annen avdeling er barna med på en prosess hvor vi i sammen med barna finner ut hva slags frukt og grønt vi skal ha i barnehagen. Vi lager handleliste. Vi går i butikken i sammen, og de er med i butikken og plukker ut frukten vi har på handlelisten. Vi lager grovere varianter av pizza, pannekaker, vafler, rundstykker og brød. De store plakatene vi fikk, ble hengt opp på avdelingene, og barna syntes disse var spennende. En avdeling startet da med "ukens frukt". En avdeling har startet med fruktsamlinger (småbarn): På brukerundersøkelsen gjør vi det veldig bra, men at punktet kosthold og helse kan bli bedre. Vi vet vi er gode på frukt, men vi kan bli enda bedre på grønnsaker! En friluftsavdeling har flere ganger woket kylkling og laks på takke ute i skogen, og barna elsker det!