Hopp til innhold

Bjølsendumpa

Skrevet av: Bjølsendumpa barnehage | Sist oppdatert 24.02.2016 | Publisert 24.02.2016

Vi har hengt opp informasjonsmateriell på avdelingene. Barna har fått med seg bøker hjem, og blitt oppfordret til å lese. Vi har fått tilbakemeldinger på at dette har vært stor suksess og mange har disse småbøkene som favoritter. Vi har frukt og grønt til måltider hver dag. To dager i uken har vi varmmat, laget fra bunnen av der grønnsaker utgjør en vesentlig del. Eks: Laks med grønnsaker i form, vegetarpizza, lasagne med sopp, paprika og gulrot, kyllinggryte med couscous og grønnsaker. Ved smøremåltider har vi hjemmebakt brød, med sunt pålegg. Vi er Fiskesprell-barnehage og bruker mye makrell i tomat, kaviar, fiskepudding. Agurk, tomat, paprika serveres til brødmåltider. Fruktfat med ulike typer frukt som barna har med hver dag. Inkludert bær og gulrøtter/sukkererter/avocado osv. Til bursdager har foreldrene med fruktfat, fruktspyd, fruktsalat eller ingredienser så vi lager smoothie. Vi høster epler fra eget epletre og baker eplekake til høstfesten. Vi går på tur til skolehagen på Geitmyra og plukker epler og pærer. Vi sår frø hver vår til tomat og paprikaplanter som vi gror i vinduskarmen på avdelingen, i håp om at det skal bli noe vi kan smake på. Vi har ripsbusker rett utenfor barnehagen som vi bruker til fruktfat etter måltidene.