Hopp til innhold

Bredtvet

Skrevet av: Bredtvet | Sist oppdatert 24.02.2016 | Publisert 24.02.2016

Bredtvet barnehage serverer nå mye mere frukt og grønt enn tidligere. Barnehagen serverer brødmat på formiddagen 3 dager pr. uke, med tomat, agurk og paprika. 1 dag pr. uke severer vi havregrynsgrøt eller havregryn med melk. I tillegg serveres da ofte eple surret i kanel ved siden av. 1 dag pr. uke serverer barnehagen varm mat. Dette er et fiskemåltid med grønnsaker. 3 ansatte har vært på Fiskesprellkurs. Hver ettermiddag serverer barnehagen frukt eller grønnsaker, som f.eks. epler, pærer, appelsiner, klementiner, melon, banan, druer, gulerøtter, stangselleri, osv. Alt etter sesong. Barnehagen har informert foreldrene om kostholdsprosjektet vi nå holder på med. Materiell er delt ut og plakater er hengt opp i barnehagen. Vi oppfordrer foreldre til 5 om dagen når det gjelder frukt og grønt, 3 om dagen når det gjelder melkeprodukter. Barnehagen har gjennomført opplæring med nesten hele personalgruppa om kosthold, ernæring og aktivitet, med helsesøster og fysioterapeuter fra bydelens Frisklivssentral. Barnehagen skal arrangere et foreldremøte med de samme personene i løpet av høsten 2015.