Hopp til innhold

trosvik Barnehage

Skrevet av: Trosvik Barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

I Trosvik barnehage har vi hatt fokus på sunt kosthold i lang tid. Vi har som mål å være en sukker- og fett reduserende barnehage. Oppskjært frukt serverer vi hver dag. Varm lunsj har vi en gang i uka, og i løpet av en måneden har vi fisk to ganger, kjøtt en gang og grønnsaker en gang. Til fisk og kjøtt har vi alltid grønnsaker som tilbehør eller i retten. Til brødmaten får barna tilbud om grønnsaker som agurk, paprika, cherrytomater, oppskjært banan eller eple. Personalet har hatt en planleggingsdag hvor sunt kosthold var temaet. Vi tok opp ”Retningslinjer for mat og måltider i barnehagen”. Vi hadde også oppgaver hvor personalet skulle finne ut innholdet i matvarer som vi bruker daglig og som vi servere til varm lunsj. Som avslutning på dagen lagde og serverte vi ulike fruktanretninger med tips fra Mer kampanjen. Foreldrene er også informert om våre mål i forhold til sunt kosthold og at vi (snart)er en MER-barnehage. Vi har kuttet ut kaker til bursdagsferinger og da har foreldrene bidratt med kreative fruktanrettninger til barnas bursdager. Se bilder. Nytt med bursdagsferinger er nå at avdeligene planlegger og gjennomfører feiringen. Så nå er det vi som evt serverer frukt eller gjør noe annet med barnet i fokus, - mer fokus på barnet enn hva som skal spises til feiringen. Siste skritt for å bli en MER-barnehage er å ta e-læringskurset og målet er av minst en ved hver avdeling har gjennomført kurset.