Hopp til innhold

Kongsten barnehage

Skrevet av: Kongsten barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Kongsten barnehage, legger vekt på fukt&grønt til måltidene.Vi er dessuten en sukkerredusert barnehage, noe som medførte at vi kuttet ut kake ved bursdagsfeiring.Vi har ikke erstattet dette med "annen spiselig" vare,men vi fokuserer på barnet, ved at bursdagsbarnet selv velger hva "bursdagsseremonien" skal inneholde. Til frokost&lunsj har vi alltid salat,agurk,tomat og paprika.I tillegg setter vi ofte fram eple,pære og banan oppskjært i skiver, samt druer.Og oppfordrer barna til å bruke det enten som pålegg alene,eller som garnityr.Og det hender at vi lager artige formasjoner/figurer av garnityret.Eks:skjærer ut ansikt i agurk/eple, eller lager mønster oppå brødskiva med de flotte fargene fra garnityret. Når vi har fest (17-mai, sommer, jul..........) lager vi frukt-piggsvin, som er fruktspyd som festes på en ball med aluminiumsfolie. Da vi hadde karneval sist, lagde vi "trylle-drikk".Saft med frosne fruktbiter nedi.(Vi frøs fruktbiter nedi isbitformer).Og disse blei populære hos barna, for de brukte disse små isbitene, som "sukkertøy". Vi skaffet oss også en juicepresse, og laget våre egne varianter av jucie. På middagsmenyen vår, står det også salat.Og vi hakker opp diverse grønnsaker i hver sine skåler,slik at barna selv kan velge hva de vil ha. Det har også hendt at vi har bakt rundstykker med revne gulrøtter og poteter i.Saftig og godt bakeverk!