Hopp til innhold

Menighetsbarnehagen i Trøgstad

Skrevet av: Menighetsbarnehagen i Trøgstad | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Her i barnehagen serverer vi brødmat til frokost. Det serveres alltid tomat agurk og paprika m.m til brødmåltidene. Vi hadde et prosjekt våren 2009 angående varm mat i barnehagen. Vi erfarte nemlig at mange barn var veldig snevre i valg av varm mat og da særlig grønnsaker. Vi bestemte dermed at vi skulle ha varm mat til lunch ca 3 ganger i uken. Menyen skulle være variert og sunn og det skulle alltid være innslag av grønnsaker i en eller annen form. Etter 4 mnd kunne vi konkludere med: - Flere barn er mer tolerante overfor flere typer matretter - Barn som ikke spiste grønnsaker gjør det i større grad nå - Større glede over maten i barnehagen - Kostnaden ble ikke vesentlig større Vi besluttet å fortsette med så mye varm mat i barnehagen og gjør det enda! Til ettermiddagsmåltidet serveres knekkebrød med enkelt utvalg pålegg og frukt og grønt på fat. Frukten kan også serveres som smoothie. Veldig populært! På bursdager får bursdagsbarnet velge mellom 5 ulike frukt-anretninger - altså 5 forskjellige måter å dandere eller anrette frukten. Vi har tatt bilder av disse variantene og barnet er med og lager i stand sammen med vennene sine. Da blir det feststemning! De ansatte er i full gang med å ta e-læringskurset og foreldrene er blirtt informert om prosjektet via nyhetsbrev og nettsiden vår. Vi skal i tillegg presentere vårt mat og MER-prosjekt for hele kommunen på vår stand på det årlige nærings- og kulturarrangementet i kommunen med smaksprøver og informasjon. Helene Støren Fredriksen daglig leder Menighetsbarnehagen i Trøgstad www.menighetsbarnehagen.no