Hopp til innhold

Læringsverkstedet Idrettsbarnehage Hinkenhopp

Skrevet av: Læringsverkstedet Idrettsbarnehage Hinkenhopp | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vår visjon er "et aktivit barn i en sunn kropp". Rettene våre i løpet av en måned skal være et variert kosthold med kjøtt, fisk, ferske grønnsaker og korn. Barna er med på å tilberede maten og har pedagogiske aktiviteter som knyttes opp mot det de jobber med på kjøkkenet. Hos oss deltar alle i prosessen med start hos de helt yngste som bruker alle sanser til å smake, kjenne og lukte på maten til de eldre som måler, veier, dekker traller, tilbereder mat og utforsker nye retter. Ettersom vi har et høyt aktivitetsnivå i barnehagen er det også viktig for oss at barna får et riktig inntak av næringsrik mat i barnehagens oppholdstid. For at vi skal kunne stå inne for dette har vi valgt å stå for alle måltidene i barnehagen. Frokosten består av ulike pålegg, agurk/tomat, melk, grovbrød, kornblandinger eller frokostgrøt. Lunsjen serveres alltid med friske grønnsaker og kan bestå av alt fra grovbrød med kokte egg til laksefile med kokt potet og broccoli. Fruktmåltidet består av ulike frukter avhengig av sesongen og knekkebrød/grovbrød med pålegg og vann til drikke. Turmaten er alt fra påsmurte brødskiver til måltider tilberedt på bål. Bursdagskosen i Hinkenhopp kan barna velge mellom smoothie, grove vafler, fruktspyd eller fruktsalat med vanilje yoghurt. Barna har hver sin "oppskrift bok" som de setter inn alt fra aktiviteter til oppskrifter. Boka følger de fra de er to år til de slutter i barnehagen. Ettersom kostholdet i barnehagen er en del av det pedagogiske opplegget med barna har det en naturlig plass på våre foreldremøter og i det faglige arbeidet i personalgruppa. 5 om dagen konseptet er informert på foreldremøte og personalmøte.