Hopp til innhold

Solbakken barnehage, Spydeberg

Skrevet av: Solbakken barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Da har vi delt ut bøkene vi fikk, hengt opp flotte plakater og fått masse inspirasjon til en ennå sunnere hverdag. Vi har tre måltider i barnehagen, frokost med egen matpakke, lunsj bestående av brødmat med både fisk, kjøtt og ost som pålegg, vi har også både brunost og prim. Har ofte tomat eller gjerne agurk ved siden av. Så har vi frukt/grønnsaks måltid med eventuelt rester fra matpakka. Her serverer vi flere typer frukt og grønnsaker hver dag. Drikke til frokost og lunsj består av melk (ekstra lett tilsatt D vit) og til frukt drikkes det vann. Vi har fast varmmat en dag i uka hvor det er stor variasjon, av fisk, kjøtt, grønnsaker, pasta, supper med eventuelt hjemmebakte rundstykker eller scones. Prøver også og tenke litt sesong ved bruk av grønnsaker og kjøtt, har også satt opp en del retter i forhold til både årsplan og temaer i barnehagen. Hver avdeling går en dag hver seg til skogen i løpet av uka, der lager vi også en del varmmat til lunsj, alt fra ostesmørbrød til grønnsakssuppe.