Hopp til innhold

taremareby barnehage

Skrevet av: taremareby barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi serverer frukt og grønt hver dag i barnehagen. Vi gir barna tilbud om oppkuttet frukt hver ettermiddag-dette får de sammen med annen sunn mat. Til lunsj får de oppkuttet grønnsaker som en del av pålegg, sammen med varmlunsj eller skiver/knekkebrød. Ved barnebursdager har vi barnet i fokus. Det synges bursdagssang og foreldrene har med oppskåret fruktfat- eller grøntfat. Her er kreativiteten stor. Det serveres piggsvin (ananas med tannpirkere + masse frukt rundt), smoothie av ulike frukt/bær, fruktsalat, fruktspyd m.m. Vi ser at når en gjør ting innbydende og bruker fargerike frukt/grønnsaker i biter, så apellerer dette til både barn og voksne. Foreldrene blir informert både i skriv på høsten + at det er blitt informert pr. mail om MER-barnehage og satsingen der. De ansatte gjennomfører e-læringskurset på 2 personalmøter. Vi syns det er kjempeviktig å legge tilrette for at barn får et positivt forhold til mat, samt at de får grunnleggende kunnskaper om dette selv. Ja takk til variert og fargerike frukt- og grøntfat!