Hopp til innhold

Bjoa barnehage

Skrevet av: Bjoa barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Rapport frå Bjoa bhg. Bjoa bhg har lenge hatt som praksis å servere oppskåret frukt, om ikke til alle måltid så ihvertfall alltid hver dag. Også som tilbud til bursdagsfeiringer, enten i form av fruktspyd eller smoothie. Spesielt smoothien er populær. I vår anla vi en kjøkkenhage, der vi har hatt redikker og sukkererter. De er oppeten nå. Neper, gulrøtter og salat blir spist opp i disse dager. Potetene skal vi ta opp til haustfesten, sammen med grønnkålen og den lille purra vi fikk. Den lilla Knutekålen blir kuriositeten de snart skal få. Rabarbraen må vokse seg større til neste år. Tomater har vi i en kasse ved ingangen vår. De kom desverre litt seint i jorda, så vi har pr idag kun noen små grønne tomater. Men Kjøkkenhagen har vært populær, så nå i høst har vi planlagt temaet "Frå jord til bord". Vi skal ut å finne frukt, bær og grønnsaker der de vokser i sitt naturlige element, og andre eksotiske må vi vel til en butikk å kjøpe. Men vi skal prøve å ta inn mer spennende og eksotiske frukter. Vårt problem er at vi holder til ute på bygda og har ikke nær tilgang på butikk med stort vareutvalg. Så det blir litt etter innfallsmetoden..... Vi vil selvsagt innformere om denne temasatsningen på foreldremøte, og kan da velte ut innformasjonsmateriell fra dere. Takk for det! Nå var jeg igjennom e-læringskurset også, og besto! Senere skal vi ta ein samlet test blandt personalet på et pers møte. Det var en rapport fra Bjoa bhg om hvordan vi prøver å oppfylle kriteriene for å bli en mer-bhg. Mvh Håvard Lothe, Bjoa bhg, Vindafjord kommune.