Hopp til innhold

Rosktoppen

Skrevet av: Rosktoppen | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Rosktoppen barnehage på Nærbø har et ”sunnkost” profil. Dette innebærer at personalet i nært samarbeid med foreldrene jobber for å reduserer sukker inntaket i barnehagen. Dette gjøres ved: ·å legge tilrett for å spise forkost i barnehagen ·ha to faste, ernæringsmessig fullvedrige måltider hverdag ·måltidene være i minimum 20 minutter. ·serverer kun lett melk til måltidene og vann til trøstedrikk ·de voksne tar aktiv del i måltidet ·vi sørger for et variert smaksopplevelser minst en dag i uken ved å serverer ”hjemmelagt” fiske og pastaretter med mye grønsaker. De fleste barn skal involveres i matlagingen. ·fire av personalet har vært på "fiskesprell" kurs. Kurset fokuserer på matlaging av fiskeretter i barnehage. ·Foreldrene får et kurs tilbud om ernæring i regi av barnehagen. ·Det jobbes med prosjektet "Mat og helse" i 2011. Godt kosthold og rikelige bevegelsesmulighet er viktig for en sunn kropp. ·De fleste merkeringer og feiringer gjennomføres uten servering av søte saker. Dette erstattes med fruktsalat, smootie og lignende