Hopp til innhold

LÆRINGSVERKSTEDET JULEBYGDA BARNEHAGE

Skrevet av: Læringsverkstedet Julebygda barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

HEI PÅ DERE. JA I VÅR BARNEHAGE JOBBER VI MYE MED MAT OG FRUKT OG GRØNNSAKER. DET BLIR SERVERT FRUKT ELLER GRØNT TIL HVERT MÅLTID VI HAR I BHG. NÅR VI HAR BRØD MÅLTID MED DIV PÅLEGG OG AGURK,TOMAT OG PAPRIKA. SALATBLADER TIL GRØTEN SOM BLIR SERVERT TIL FROKOST HAR VI TØRKA FRUKT,OPPSK FRUKT TIL Å HA PÅ NÅR VI HAR MUSLI TIL FROKOST BLIR DET SERVERT MED FRISK FRUKT ELLER BÆR TIL Å HA OPPI NÅR VI HAR VARM LUNSJ 4 GANGER I UKEN HAR VI ALLTID SALAT, ELLER DAMPA ,OVNSBAKTE ELLER STEKTE GRØNNSAKER TIL HVER RETT VI SERVERER. OG TIL DET MÅLTIDET BARNA FÅR KL 14 FÅR DI ALLTID ETT STORT FRUKT FAT MED OPPSKÅRET FRUKT ELLER GRØNNSAKER. SLIK DE BLIR GODE OG METTE TIL HVERT ENESTE MÅLTID,. NÅR VI HAR BURSDAGS FEIRING BÅDE TIL OSS VOKSNE OG ALLE BARNE I BHG FÅR DI FRUKT SALAT OG SMOTHIE . DETTE ER EN STOR SUKSESS. ALLE ER KJEMPE FORNØYDE MED Å FÅ DETTE I "SELSKAPET" SITT. DETTE BHG ÅRET HAR VI OGSÅ VÆRT MED PÅ AKSJON NORSK SMAKSKULE. HVOR VI HAR MÅTTET SMAKE PÅ MASSE NYE SMAKER. ALT ETTER SESONGENS RÅVARER I VÅRT EGET LAND I HØST JOBBET VI MYE MED NORSKE EPLER SOM GRAVENSTEIN.KJEMPE GODE PÅ SMAK. VI LAGET EPLE SAFT AV FRUKT VI FIKK AV BESTEFORELDER TIL BARN I BHG. HERMETISERTE PLOMMER, LAGET EPLE GELE, RIPS GELE OG PLUKKET ROGNEBÆR SOM VI OG BRUKTE. BARNA HAR FÅTT SMAKE PÅ RÅSAFT AV HVERT ENKELT PRODUKT VI HAR LAGET. HATT VÅR EGEN ROTGRØNNSAKS UKE, DER VI SERVERTE ROTGRØNNSAKER I FORSKJELLIGE KONSISTENSER OG VARME OG KALDE. SLIK AT BARNE SKULLE FÅ KJENNE SMAKEN AV DEN ENKELTE RÅVAREN.VI HAR OGSÅ SMAKT PÅ MULTER BÅDE KALDE OG VARME, FORÅ KJENNE FORSKJELLEN PÅ SMAKEN DET HAR VÆRT KJEMPE FLOTT Å VÆRE MED PÅ DETTE. BARNA HAR FÅTT VÆRE MED FRA JORD TIL BORD PÅ ALLE RÅVARER. SÅ NÅ BEGYNNER VI OG SÅ LITT URTER OG GRØNNSAKER I KASSER SOM DI SKAL FÅ VÆRE MED OG PASSE PÅ . HILSEN OSS I JULEBYGDABHG