Hopp til innhold

Haugesund / Kvala barnehage as

Skrevet av: Kvala barnehage as | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Kvala barnehage as, Haugesund Barnehagen har i mange år hatt et fokus på mat tilbudet vi gir til barna. Det er ansatt egen kjøkkenansvarlig som har et sterkt fokus på dette. Det er utarbeidet et hefte om barnehagens mattilbud som blir utdelt til alle foreldre og det står om det i årsplanen. Dette er også et fast punkt på høstens foreldremøte. Vi er avhengige av å spille på lag med foreldrene i dette arbeidet. Det blir servert oppskjært grønnsaker til alle smøremåltider. Middag to ganger i uken med ernæringsmessig riktig sammensatt mat, med fokus på mye grønnsaker. Supper og sauser blir laget fra bunn av, og ved hjelp av kjøkkenets "tryllestav" (les: stavmikser) får vi brukt svært mange grønnsaker. Salat har gått fra å være skummet til å bli en selvfølge til varmmaten. Til ettermiddagsmåltidet blir det servert korn eller knekkebrød etterfulgt av oppskjært frukt og grønnsaker. Møter: oppskjært frukt. Forut basar: vi lager lapskaus Nissefest: klementiner og kakemann. Karneval: kopp med frukt. Påskefrokost: oppskjært frukt og grønnsaker på frokostbordet. Fiskesprell: mye grønnsaker til fiskerettene. Bursdager: barna kan velge mellom fruktspyd, smoothie og grove lapper. Vekstkasser: det er bygget vekstkasser hvor vi dyrker sukkererter, urter, salat, gulrøtter og gresskar. Barna har ansvar sammen med personalet å ta vare på disse. Grønnsakene bruker kjøkkenansvarlig i matlagingen. Barnehagens hovedfokus: - mer grønnsaker og frukt - mer fisk - mer fullkorn og fiber - mindre sukker og salt - mindre mettede fettsyrer (ost, pølser, hard margarin, H-melk) - mindre trans fettsyrer (fra industriframstilt mat)