Hopp til innhold

Nymannsbråtet barnehage

Skrevet av: Nymannsbråtet barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Denne høsten har vi hatt et ekstra fokus på et sunt og variert kosthold. Tema for hele barnehage året er Fra jord til bord. Vi serverer frukt og grønt hver dag. Her har vi fokus på variasjon for at barna skal få mest mulig smaksopplevelser. vi varierer mellom eple,pære,banan,appelsin,melon,druer, kiwi , gulerot og andre rotgrønsaker. Ved varm måltider har vi fokus på å lage maten fra bunnen av og at barna skal få være aktive deltakere. Som et ledd i statsningen vår på et sunt kosthold har deler av personalet deltatt på opplegget "Fiskesprell", disse har hatt forelesning og inspirasjonskurs for resten av personalgruppen. Vi har oppfordret foreldrene til å velge sunne alternativer i matboksen til frokost. Ved vårt FN arrangement dette året, kuttet vi ut salg av kaker. I stedet for solgte vi lapskaus, smoothie og frukstspyd. Dette var kjempe populært og ble utsolgt på en to tre. Tilbakemeldingene fra foreldrene var kjempe positive. Denne høsten har vært kjempe travel med litt ekstra utfordringer i form av vannlekkasjer og stenging av deler av barnehagebygget. Derfor valgte vi å kjøre e- kurset i grupper på et personalmøte. Slik fikk vi en god diskusjon rundt ulike "problemstilliger". På personalmøtene fremover skal vi ha ulike caser med mat som tema.