Hopp til innhold

Olden barnehage

Skrevet av: Olden barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi i Olden barnehage satser på sunn mat og uteliv. Hele personalet har tatt e-læringskurset, og i august hadde vi foreldremøte hvor vi informerte foreldrene om MER kampanje. Barna har med seg frokost hvor vi ikke ønsker syltetøy, sjokoladepålegg og yogurt. Resten av dagen får barna mat i barnehagen. Til lunsj har vi 4 dager smøremåltid - brød med pålegg. Vi baker brød selv. Grønsaker er veldig viktig del mellom pållegget. Barna har begynt å spise agurk og tomat på skivene. En gang i veka lager vi middag. Der satser vi på hvit kjøtt - kylling og fisk. For å spare litt bruker vi tipsen fra e-læringskurset - blander gulerøtter i kjøttdeig. Slik lagde vi burritos og spagetti. Barna våre er veldig glade i fiskekaker, det lager vi selv også. Barna elsker å bli med i prosessen - kverne fisk, blande og lage små kaker. Vi bruker å lage kyllinburgere og, og tar med oss på tur. Ostesmørbrød er populært på turene og. Vi har mulighet til å fiske og, så de største drar av og til på fisketur. Mest ørret vi tar med oss og steker i ovnen. Bursdagsfeiringen i barnehagen har vi forandret og. Før var det kake, is og kjeks, nå lager vi smoothie sammen med bursdagsbarnet. Han/hun får lov til å bestemme hva slags frukt skal vi bruke i den. Vi har masse bringebær og blåbær i fryseren - vi har vært på bærtur. Ca. 14.30 har vi fruktmåltid. Da serverer vi litt knekkebrød og oppkuttet frukt og/eller grønsaker.