Hopp til innhold

Stiftinga Austrheim Barnehage

Skrevet av: Stiftinga Austrheim Barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

Vi i Austrheim Barnehage koser oss med frukt og grønt, vi har i alle år servert frukt til måltidet, plukka bær og laga sylte, servert frukt i bursdager dersom det har vært ynskje fra foreldre. Etter at vi meldte oss inn i Mer har vi nok blitt enda meir besviste på dette. Foreldrene er innformert og stiller seg positive. Vi har ikkje restriksjoner på kva barn skal ta med seg til busrdagsfeiring, men ser at det etterkvart blir mindre kake og is. Vi starter dagen med kutta grønsaker, der vi varierer typer gønsaker. Det er veldig kjekt når vi tar fram skåla med grønsaker og setter oss ved bordet for å kutte dei opp, da kjem barna med ein gong og setter seg. Er vi seint ute kjem barna og spør om vi snart skal kutte grønsaker:) Dei smaker,spytter ut og smaker på nytt.."Mmm, deilig ",seier nokon når dei får gønsaksuppe, medan andre seier "æsj". Det flotte er at dei prøver ut nye sortar, til og med løk må smakast på. Vi forlanger ikkje at barna skal ete opp det dei tar, smaken modnast etterkvart.Vi lager smoothi, grønsaksuppe, grønsakpizza m.m..Så no gleder vi oss til å plukke mykje gode bær vi kan putte i frysaren, kanskje lage vår eigen grønsakhage til våren? Barna kan være med på å forvelle grønsaker, hermetisere, slik at vi har grønsaker og bær gjennom vinterhalvåret. Lage sunn god iskrem,åh.. muligheitane er mange...Vi skal kose oss med mykje sunn god mat både ute i naturen og inne..