Hopp til innhold

Saxenborg barnehage

Skrevet av: Saxenborg barnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

I Saxenborg barnehage har vi kosthold som satsningsområde. Vi serverer varm lunsj 3 dager i uken, mandag, onsdag og fredag. Det er viktig for oss at det er ernæringsrik kost og serveres det mest fisk og kylling. Vi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå ferdigfabrikat. Vi startet dette prosjektet med å informere alle foreldre ved oppslag, samt foreldremøte. De er udelt positive og synes det er et kjempeflott tiltak fra OFG. Videre har alle i personalgruppen tatt E-læringskurset på nett. Når det gjelder frukt og grønnsaker serverer vi det nå til alle måltider. Vi prøver å servere mer grønnsaker enn frukt. Til frokost er det alltid agurk, tomat, paprika, salat og ev, noe frukt. Lunsjen består i varmmat med grønnsaker, dette serveres som buffet. Ettermiddagsmaten er brød/kornmat med frukt, kål, gulerøtter el.l. Ved bursdager har barna alternativer å velge mellom; fruktsalat, fruktspidd, grønnsaker og dip eller smootie. Vi er bra fornøyd med den innsatsen vi har lagt ned til nå og gleder oss til å jobbe videre med dette.