Hopp til innhold

Leangen Kulturbarnehage

Skrevet av: Leangen kulturbarnehage | Sist oppdatert 14.10.2015 | Publisert 14.10.2015

5-om-dagen i Leangen Kulturbarnehage I Leangen Kulturbarnehage har vi alltid vært opptatt av gode og næringsrike måltid, der frukt og grønt har stor plass. Vi har egen kokk som tilbereder både lunsj og fruktmåltid, da henholdsvis 4 varmmåltid og 1 smøremåltid som dekkes opp som et buffètbord der barna selv går og forsyner seg. I tillegg har vi et fruktmåltid hver dag i kombinasjon med brød/knekkebrød. Her servers det varierte frukt og grønnsaker, både litt eksotiske og mer tradisjonelle varianter. Av og til servers det også smoothie og fruktsalat med vaniljekesam. Som regel er det alltid barn med på kjøkkenet, som deltar i forberedelsene til de ulike måltidene. De hjelper til med å kutte, måle opp, blande sammen og passe på at alt blir dandert fint på fatene, slik at det skal bli innbydende og fristene å spise. Ofte er det vi lager, særlig grønnsaker, hentet fra egen grønnsakshage. Barna har selv vært med på å bygge grønnsakshagen sammen med de voksne, og valgt ut hva som skal plantes. Jorda har vi hentet fra egen kompostbinge. Barna synes det er spennende å se hvordan alt matavfallet blir til fin jord, som kan brukes til å dyrke så mye godt. I grønnsakshagen har vi bl.a. potet, salat, redikker, gulrøtter, sukkererter m.m. Vi har også epletre, plommetre og ripstre som brukes flittig når det er sesong for det. Alle barna har fått 3-bøker hver om Mons og Mona, og alle foreldre/foresatte i barnehagen har fått utdelt en folder med informasjon om 5-om dagen, og blitt informert på foreldremøte om at vi er en 5-om-dagen barnehage. I etterkant av dette har vi også sett at det har blitt mer fokus fra foreldrene på å fylle matboksene til frokost med mer frukt og grønt også.